בדיקת דומיין – האם הדומיין בו אתם מעוניינים פנוי או תפוס?

בדיקת דומיין ומיהו בעליו היא פעולה נדרשת במספר מקרים, ובהם רישום דומיין חדש או פניה לבעלים של דומיין תפוס. כאן תגלו כל מה שחשוב לדעת אודות איתור פרטי דומיין.

דומיין הוא למעשה כתובת האתר הראשית של כל אתר אינטרנט. בחירת דומיין עם כתובת שמכילה את שם העסק או עם כתובת קליטה ומוכרת היא לרוב הבחירה הנכונה בעבור כל בעל עסק שמעוניין לרשום דומיין חדש בשביל אתר האינטרנט שהוא בונה. אך לפני שאנו בוחרים דומיין הלכה למעשה, כמובן שיש צורך לבצע בדיקת דומיין ולראות האם הדומיין בו אנו מעוניים פנוי או תפוס.

בעמוד זה תמצאו את כל המידע החשוב בנושא בדיקת בעלות דומיין, איתור פרטי דומיין קיים, איך לרשום דומיין ועוד. הצטרפו אלינו למסע קריאה מרתק.

לא רק בעת רישום דומיין – מתי נזקק למידע שמחייב בדיקת בעלות דומיין?

  1. כפי שאמרנו כבר, כאשר נרצה לרשום דומיין על שמנו.
  2. כאשר נרצה לפנות לבעל דומיין מסוים.
  3. כאשר נתעניין בקנייה של דומיין קיים מבעליו הנוכחיים.
  4. כאשר נרצה “לרגל” אחרי המתחרים ולהבין מי בדיוק עומד מאחורי האתר.
  5. כאשר נהיה מעוניינים בהעברת אתר לאחסון חדש, ואין לנו מידע לגבי מיהו בעל הדומיין הרשום בפועל (שצריך לאשר את הבקשה להעברת הדומיין ולגשת לניהול הדומיין כדי לבצע זאת).

בדיקת דומיין ישראלי – איך היא מתבצעת?

בדיקת דומיין ישראלי ואיתור פרטי המחזיק בו יכולה להתבצע הן במתחם who is שבאתר איגוד האינטרנט הישראלי בכתובת https://www.isoc.org.il/whois והן באתרים בינלאומיים כמו https://who.is/, וזאת בניגוד לבדיקת דומיין בינלאומי שיכולה להתבצע אך ורק באתרים בינאלומיים.

איגוד האינטרנט הישראלי מספק מידע אמין כאשר יש צורך באיתור פרטי דומיין ובעלים של דומיינים ישראלים בסיומות כגון co.il, net.il, org.il וכיו”ב.

בפועל, זה נורא פשוט לבצע בדיקת בעלות דומיין באתר איגוד האינטרנט הישראלי – רק הקלידו את הדומיין בו אתם מעוניינים, באופן נקי, בלי www ומיד תקבלו את כל המידע מי מחזיק בו ביחד עם פרטי יצירת הקשר שלו, פרטי רשם הדומיין ופרטי השרת המאחסן שלו. תוכלו לראות שם גם מידע לגבי רישומי עבר של הדומיין, מהו התוקף שלו (עד מתי הוא תפוס למעשה) ומידע טכני נוסף.

בדיקת דומיין באיגוד האינטרנט הישראלי
(בתמונה: רישום דומיין באמצעות מתחם Who Is באתר איגוד האינטרנט הישראלי)

איתור פרטי דומיין בינלאומי

בדיוק כפי שלנו בישראל יש את אתר איגוד האינטרנט הישראלי לצורך איתור פרטי דומיין ובעליו, כך קיים גם איגוד אינטרנט בינלאומי ושמו ICANN. דרכו כמובן תוכלו לבצע בדיקת בעלות דומיין של אתרים עם סיומת .com

התהליך מתנהל בדיוק אותו הדבר, ממש ממש פשוט. חשוב לציין גם כי בדיקת דומיין, בין אם ישראלי ובין אם בינלאומי, הנה בדיקה חינמית ב-100%, ללא אותיות קטנות.

האם בדיקת דומיין באיגודי האינטרנט מספקת מידע אמין?

כן, בהחלט.

כל בדיקת בעלות דומיין, בין אם מדובר בבדיקת דומיין של אתרים ישראלים ובין אם בבדיקת דומיין של אתר עם סיומת בינלאומית, נותנת לנו מידע אמין ומפורט לגבי בעלי הדומיין והשרתים בהם הוא מאוחסן.

רישום דומיין בפעם הראשונה מחייב את הרושם למסור מידע מפורט על שמו, כתובתו ודרכי יצירת הקשר עמו. לעתים, מתקיימות בדיקות על ידי איגוד האינטרנט הישראלי במקרה של דומיינים ישראלים וכן על ידי האיגוד הבינלאומי במקרה של דומיינים עם סיומת .com ואם אין מענה לפנייתם לפי פרטי הקשר שסופקו, הם יכולים לדאוג “לשחרר” דומיין לרישום ע”י כל אחד, גם אם הוא פעיל ויש עליו אתר.

איתור פרטי דומיין ובעליו
(בתמונה: פרטי הדומיין שלי כפי שהם רשומים באיגוד האינטרנט הישראלי)

האם כדאי להסתייע בשירותיו של מומחה בעת בדיקת דומיין ורישומו?

בהחלט מומלץ להיעזר בשירות של מומחה קידום אתרים, ודאי במידה ואתם מעוניינים גם לקדם את האתר שתקימו על הדומיין שתרכשו בשלב שלאחר מכן. בגדול, בדיקת דומיין היא פעולה פשוטה למדי, אך אם תסתבכו, אנחנו כאן בשבילכם, לגמרי בחינם לצורך השירות הזה. נשמח גם להציע לכם שירותים משלימים לאחר רישום הדומיין ובהם בניית אתר וורדפרס מעוצב, קידום אורגני שלו בגוגל, פרסום ממומן בגוגל או בטיקטוק וכן שירותים נוספים בתחום הדיגיטל. ובמידה ונגלה שהדומיין בו אתם מעוניינים תפוס, נייעץ לכם באהבה לגבי איתור פרטי דומיין שתפור על העסק שלכם והנו פנוי לרישום.

שתפו חברים

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Open chat
שלחו לי וואטסאפ >>
שלחו לי וואטסאפ
Call Now Button