7 מדדים שעליהם חשוב להסתכל כדי להבין האם האתר שלי מתקדם בגוגל

קידום אורגני בגוגל הוא חלק בלתי נפרד מכמעט כל אסטרטגיית שיווק בדיגיטל. על-מנת להבין אם המשאבים שמושקעים בתהליך מניבים את התוצאות הרצויות, חשוב מאוד להגדיר מראש מדדים רלוונטיים – ולעקוב אחריהם במהלך הקידום. המלצה זו תקפה גם למי שעוסק בתחום וגם לבעלי אתרים שרוצים לקבל תמונת מצב עדכנית, ויכולים לדרוש את הכללת המדדים בדוחות השוטפים שמסופקים להם. המונח המקובל לכל מדד כזה הוא KPI ((Key Performance Indicators, ובעמוד זה תמצאו 7 KPI-ים מרכזיים.

1. המיקום של האתר בדפי תוצאות החיפוש עבור מילות מפתח מרכזיות

ה-KPI הראשון הוא באופן טבעי המיקום של האתר המקודם בדפי תוצאות החיפוש בגוגל. בהקשר זה, רצוי לזכור שהמטרה של הקידום האורגני היא להביא את האתר לצמרת עבור סט ספציפי של ביטויי מפתח. מומלץ לכלול במדד מרכזי זה את 10 מילות המפתח הראשיות שעבורן חשוב במיוחד להופיע באחד המקומות הראשונים בגוגל, ועוד המלצה היא לעקוב אחרי המגמה – המיקום המדויק עשוי להיות שונה אצל משתמשים שונים, אבל אם לאורך מספר חודשים ניתן לזהות מגמת עלייה, זוהי אינדיקציה מובהקת להצלחת תהליך ה-SEO. זהו מדד שקל יחסית לעקוב אחריו, בזכות שלל תוכנות וכלים שמספקים את המידע הנחוץ לרבות גרפים ברורים לעין.

2. חשיפה

מדד מאתגר יותר למדידה מדויקת, אבל חברת שיווק דיגיטלי עם ניסיון תצליח לייצר גם אותו עבור לקוחותיה (וגם עבור עצמה, כדי לעמוד במחויבות לספק את השירות הטוב ביותר האפשרי). מהות KPI זה היא לבחון כמה פעמים הופיע האתר בדף תוצאות החיפוש עבור מילת מפתח מסוימת מתוך כלל החיפושים שבוצעו עבור המילה. אם אתם מנהלים קמפיין ממומן בגוגל, תוכלו לראות את הנתונים של מדד זה בחשבון הגוגל אדס שלכם, ואם אתם מבצעים קידום אורגני לאתר, תוכלו לראות את נתון החשיפה בכלי מנהל האתרים של גוגל. את שיעור החשיפה משווים למתחרים העיקריים של האתר והעסק, ואם בוחרים כ-10 ביטויי מפתח וכ-8-10 מתחרים ניתן לקבל תמונת מצב רלוונטית שמהווה בסיס לתובנות מועילות.

3. נפח התנועה לאתר

חשיפה רחבה ביחס למתחרים ומיקומים מחמיאים בדפי תוצאות החיפוש של גוגל הם מדדים משמעותיים – אבל בסופו של דבר השאלה היא כמה כניסות יש לאתר. בהתאם לכך, ה-KPI השלישי הוא נפח התנועה האורגנית לאתר, כלומר מספר המבקרים באתר שהגיעו אליו לאחר חיפוש בגוגל (חשוב לבצע את ההבחנה, משום שיש גם גולשים שמגיעים למשל על בסיס פרסום בטיקטוק לעסקים). המדד המתאים ביותר לצורך זה הוא CTR, ראשי תיבות של הביטוי Click Through Rate, כלומר אחוז הגולשים שלחצו על הלינק לאתר כשנתקלו בו בדף תוצאות החיפוש. חשיפה גבוהה ו-CTR נמוך עשויים להעיד על בעיה בכותרת ובתיאור של האתר בגוגל ובצורך לשפר את תגיות המטא הרלוונטיות. כדי להבין כמה גולשים נכנסו אורגנית לאתר תוכלו לגשת לדו”ח מקורות התנועה בחשבון הגוגל אנליטיקס שלכם.

מדדים להתקדמות בגוגל
(תמונה: Pixabay)

4. המרות באתר

לאחר שמושכים את הגולשים לאתר, המטרה הבאה היא לייצר את האינטראקציה הרצויה איתם. בחלק מהמקרים מדובר על השארת פרטים ליצירת קשר, באתרים אחרים זוהי רכישת מוצרים, והמכנה המשותף הוא הצורך למדוד את יחס ההמרה – כלומר שיעור המבקרים שביצעו את הפעולה הרלוונטית מתוך סך המבקרים באתר, כשנלקחים בחשבון רק הגולשים האורגניים (כך שהמדד ישקף את הצלחת הקידום האורגני).

לאחר חישוב יחס ההמרה, מומחה קידום אתרים מיומן יבחן גם את הגורמים לו. יחס המרה נמוך עשוי להעיד על מילות מפתח לא רלוונטיות, כך שהגולשים שמגיעים לאתר כלל לא זקוקים לשירותים ולמוצרים של העסק, וגם על אתר שלא בנוי נכון ולא מממש את הפוטנציאל של ה-SEO.

5. מצב פרופיל הקישורים

הקידום האורגני הוא כאמור נדבך מרכזי בכל בניית אסטרטגיה שיווקית באינטרנט כמעט. התהליך כולל מגוון רחב של פעולות, באתר ומחוצה לו, כשהמכנה המשותף הוא המטרה – קבלת ציון גבוה ככל האפשר מגוגל על-מנת להופיע במיקום גבוה בתוצאות החיפושים. יצירת פרופיל קישורים אל האתר עשויה לתרום במידה משמעותית להשגת המטרה, וכדי לדעת האם אכן זה המצב ה-KPI החמישי הוא איכות הקישורים. גם לשם כך ישנם כלים ייעודיים שמציגים את פיזור הקישורים (ככל שיש יותר דומיינים סמכותיים ורלוונטיים שמהם יוצאים לינקים לאתר כך גוגל מעריכה אותו יותר), את מידת הגיוון של ה”עוגנים” (הביטויים שעליהם מולבשים הלינקים בכל אתר שמפנה לאתר המקודם), ואת רמת האיכות והסמכות של כל אתר שממנו יוצא קישור. קישורים איכותיים רבים ניתן להשיג רק דרך ביצוע החלפת קישורים, בעוד אחרים אפשר לרכוש מאתרי חדשות למיניהם.

6. ה”שווי הכספי” של התנועה האורגנית לאתר

במקביל לאופציה של SEO ישנה גם האופציה של קידום ממומן בגוגל, כך שניתן לומר שמדובר במוצרים תחליפיים. בהתאםף מדד שאומד את המחיר שבעל האתר היה נדרש לשלם עבור התנועה האורגנית לו הייתה מגיעה על בסיס הקלקה על מודעות (כלומר אם לא היה מבוצע קידום אורגני) מספק אינדיקציה לגבי הכדאיות הכלכלית של התהליך. זהו מדד שלא קל לדייק אותו, אבל גם כך הוא תורם להבנת יעילות ה-SEO.

7. האופטימיזציה הטכנית של האתר

אמנם זה לא בדיוק מדד לבחינת תהליך קידום אורגני, אבל אופטימיזציה טכנית היא בהחלט מפתח להצלחת השיווק בדיגיטל. תחת ההגדרה הזו נכללים מהירות הטעינה של האתר וכן מידת התאימות שלו לגלישה בסלולר. את הנתונים האלה מציג ה-Search Console של גוגל וכדאי מאוד להתייחס אליהם על-מנת למקסם את פוטנציאל ה-SEO.

שתפו חברים

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Open chat
שלחו לי וואטסאפ >>
שלחו לי וואטסאפ
Call Now Button