מפת אתר (Sitemap.xml) – מהי חשיבותה לקידום האתר שלכם בגוגל?

כל עסק שיש לו אתר אינטרנט, כמובן מעוניין להופיע בגוגל. ולא סתם להופיע בגוגל, אלא גם לגרום למנוע החיפוש המוביל בעולם (וגם לאחיו הקטנים יותר) להבין מהם העמודים החשובים והמרכזיים שבו, שאותם הוא מעוניין לקדם ואליהם הוא מעוניין להוביל את הגולשים לאתר.

ובכן, מפת אתר, ובמונח המקצועי המוכר שלה – Sitemap.xml היא קובץ שמומלץ מאד לכל בעל אתר לייצר ולהעלות לכלי מנהלי האתרים של גוגל. באמצעותה אנחנו למעשה מסבירים לגוגל מהי ההיררכיה באתר, מהם העמודים אותם אנחנו מעוניינים שהוא יסרוק ולמעשה מספרים לו מהם התכנים המובילים שלנו, שאותם אנחנו רוצים לקדם באמצעות האתר במנוע החיפוש שלו.

כיצד יוצרים קובץ Sitemap.xml (מפת אתר)?

ובכן, זה פשוט למדי…

או שעושים את זה באמצעות תוסף ייעודי כמו למשל Yoast הפופולארי והמוכר שמייצר קובץ Sitemap.xml לבד ברגע שאתם מתקינים אותו, ואז לכם נותר רק להגיש אותו לגוגל באמצעות ה-Google Search Console (כלי מנהלי האתרים של גוגל) או שמייצרים אותו באופן ידני באתרים שונים ברשת שמאפשרים זאת, או אפילו באמצעות תוכנת Screaming Frog הפופולארית, בה נוהג להשתמש כמעט כל מקדם אתרים מקצועי.

לאחר שנגיש לגוגל את קובץ מפת האתר, סביר להניח כי מרבית העמודים שמופיעים בו יתאנדקסו באופן מהיר במיוחד.

העלאת Sitemap.xml
כאן מעלים את קבצי מפות האתר השונים בכלי מנהלי האתרים של גוגל

באילו מקרים חשוב במיוחד ליצור מפת אתר?

  1. כשמעלים אתר חדש לאוויר – גוגל עוד לא מכיר את האתר החדש שלכם. ייקח לו קצת זמן וככל ולא חסמתם את האתר שלכם לסריקה ע”י מנועי חיפוש, הוא יגיע לאתר שלכם מתישהו, אבל זה ייקח זמן. כדי לזרז את התהליך, מומלץ לחבר את האתר לכלי מנהלי האתרים שלי גוגל ולהעלות דרכו קובץ Sitemap.xml. כך גוגל יבואו לסרוק מהר יותר את התכנים באתר שלכם ויתחילו להציג אותו בתוצאות החיפוש מהר יותר.
  2. אם ביצעתם שינוי משמעותי באתר – במבנה, בעיצוב, בתכנים או בכל אלמנט אחר. במקרים אלו בהחלט מומלץ להעביר לגוגל את המידע על ההיררכיה החדשה באתר והתכנים החדשים בו, והדרך הנכונה לעשות זאת היא באמצעות עדכון קובץ ה-Sitemap.xml והגשתו לגוגל דרך כלי מנהלי האתרים. תהיו אקטיביים – אל תחכו שגוגל ינסה להבין לבד מה השתנה באתר.
  3. כשיש לכם חלוקה למספר סוגי תכנים באתר – עמודי תוכן, פוסטים בבלוג, תמונות, סרטונים, קטגוריות, מוצרים ועוד ועוד. לכל אחד מאלו מומלץ ליצור קובץ מפת אתר משל עצמו ולהעלות אותו, כן ניחשתם נכון, לכלי מנהלי האתרים.
מפת אתר Sitemap.xml
3 קבצי מפת אתר שהועלו ל-Google Search Console

מה מופיע בקובץ של מפת האתר?

כפי שוודאי כבר הבנתם אם קראתם עד כאן, מפת אתר מכילה רשימה מסודרת של כל עמודי האתר, עם תאריכי העדכון האחרונים של כל אחד מהעמודים ואיזשהו דירוג בין 0 ל-1 של חשיבות העמוד מבחינתנו לתיעדוף ע”י גוגל מבחינת תדירות הסריקה שלו.

בנוסף, בתור יועץ קידום אתרים, אני בהחלט ממליץ לתת דגש על העלאת כל סוגי מפות האתר שיש לכם באתר: סרטונים, תמונות, פוסטים וכיו”ב, כפי שכבר הוזכר.

המלצה נוספת היא להפקיד את מלאכת יצירת מפת האתר בידי מומחה קידום אתרים בעל ניסיון – כך תהיו רגועים, סמוכים ובטוחים שהעבודה התבצעה כפי שצריך.

שתפו חברים

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Open chat
שלחו לי וואטסאפ >>
שלחו לי וואטסאפ
Call Now Button