וורדפרס היא המערכת הפופולרית ביותר לבניית אתרים, בעיקר בזכות אפשרויות הקידום בגוגל. מיצוי כל האפשרויות שיש בוורדפרס מחייב בקיאות, ולכן באופן עקרוני קידום אתר וורדפרס הוא משימה לאנשי מקצוע בתחום השיווק הדיגיטלי, אבל תוכלו כמובן לנסות לעשות זאת בעצמכם. כדי לעזור לכם, הכנתי עבורכם מדריך מפורט על בסיס ניסיון של יותר מ-10 שנים וקידום מאות אתרים.
מה כולל המדריך? המלצות על תוספי וורדפרס שמשדרגים פלאים את הקידום, טיפים טכניים פשוטים ליישום, עצות לגבי קישורים פנימיים וחיצוניים, ניצול תגיות ותמונות לקידום מיטבי ושלל סודות מקצועיים נוספים שבעזרתם קידום אתרי וורדפרס באופן נכון יביא לכם את התוצאות הטובות ביותר האפשריות!
✔️ למעלה מ-10 שנות ניסיון בתחום, במהלכן קידמתי מאות אתרי וורדפרס לדף הראשון בגוגל, בכל תחום אפשרי.
✔️ אני לוקח על עצמי אך ורק פרויקטים שבהם אני משוכנע שאוכל להביא תוצאות.
✔️ אני לא מתפשר על כלום בתהליך, משקיען, מקצועי ומתחייב להעניק לכם שירות מכל ה-❤️.
✔️ שקיפות מלאה על הפעילות ועל ההתקדמות של התהליך – עם דו”חות מלאים על העבודה והתוצאות שלה.
✔️ אין שום התחייבות מצידכם – לא תהיו מרוצים? תוכלו לעצור מיידית.
וורדפרס (WordPress) היא פלטפורמה יעילה במיוחד לבניית אתרי אינטרנט ולניהול שוטף שלהם: עדכון מידע, הוספת עמודים חדשים, יצירת קישורים, עדכון התפריט, העלאת תכנים חדשים וכו’. היא הוצגה לעולם כבר ב-2003, ובזכות ההתבססות שלה על קוד פתוח היא מוצעת למעשה בחינם בבסיסה. עם זאת, אם אין לכם ידע טכני, ככל הנראה תצטרכו מתכנת שיבצע בעבורכם את הבנייה הראשונית של האתר לעסק שלכם. כשלומדים להשתמש בה, WordPress היא מערכת ידידותית מאוד למשתמשים, ואפשר לבצע בה כל פעולה בקלות וביעילות. עוד סיבה טובה לפופולריות הרבה של וורדפרס היא עשרות אלפי התוספים (חלקם בחינם וחלקם בתשלום) שמשדרגים את היכולות הבסיסיות הגבוהות של המערכת אפילו עוד יותר. כמו כן, יש למערכת אלפי תבניות שעוזרות ליצור עיצוב מדויק בהתאם לאופי האתר הרצוי. פשוט בחרו את זו שמתאימה לכם או שתוכלו לבנות עיצוב בהתאמה אישית.
נכון ל-2025, יותר מ-40% מאתרי האינטרנט מבוססים על וורדפרס. בשוק מערכות ניהול התוכן באינטרנט הנתח של הפלטפורמה הזו הוא כבר למעלה מ-60%. בשביל הפרספקטיבה, המתחרים העיקריים שלה -Wix, Shopify, Squarespace, Jumla, Droopal – מחזיקים ביחד בנתח שוק של כ-18% בלבד. בהתאם לכך, וורדפרס היא כמעט שם נרדף להקמת אתרים ולתפעולם.
אנחנו חיים בתקופה שבה מתרחשים שינויים משמעותיים מאוד, ובמהירות מסחררת. בפרט אי אפשר להתעלם מה-AI: עוד ועוד בינות מלאכותיות נכנסות לחיים של כולנו, מספקות לנו כלים חדשים, מרחיבות את האפשרויות ומייצרות גרסאות חדשות של המציאות. גם תחום חיפוש המידע באינטרנט צפוי לעבור שינויים, ובעצם הוא כבר משתנה. יחד עם זאת כל המומחים בתחום השיווק הדיגיטלי מסכימים על כך שנוכחות בולטת בגוגל היא נכס יקר ערך – גם כיום, גם בעתיד. זוהי דרך אפקטיבית במיוחד גם למשוך תנועה לאתר, גם לחזק את המיתוג של העסק וגם ליצור אמון בסיסי אצל המתעניינים בשירותים ובמוצרים שלכם.
לכן, כדאי לדעת איך לקדם אתר וורדפרס בגוגל, ומיד תקבלו 11 טיפים פרקטיים שהוכיחו את עצמם באינספור מקרים של הובלת אתרים למקומות הראשונים בתוצאות החיפושים הרלוונטיים.
ל-Impressive Digital יש ניסיון של יותר מ-10 שנים בתחום הקידום בגוגל – גם של אתרי וורדפרס וגם של אתרים אחרים. אחרי קידום מוצלח של כל סוגי האתרים, המסקנה ברורה: כשהמטרה היא קידום אתרים וורדפרס עדיפה על פני כל הפלטפורמות האחרות.
למה? בגלל 5 סיבות עיקריות:
הגענו לחלק החשוב ביותר של המדריך שילמד אתכם איך מקדמים אתר וורדפרס בגוגל: 11 טיפים שאם תיישמו אותם, תגרמו לאתר שלכם לככב בדפי תוצאות החיפושים הרלוונטיים מבחינתכם. קחו בחשבון שנדרשת סבלנות: קידום אתרי וורדפרס, כמו גם אתרים מסוג אחר, הוא תהליך ובדרך כלל חולפים מספר חודשים עד שתוצאות הפעולות השונות שתבצעו לפי מדריך זה יבואו לידי ביטוי. במקביל, גם הרווח הוא לטווח ארוך, והאתר שלכם יכול להישאר במשך שנים בצמרת עם קידום אתרים מקצועי.
הטיפ הראשון לטובת קידום אתרי וורדפרס בהצלחה הוא להשקיע באחסון נכון. שרת איכותי מבטיח זמינות מרבית וטעינה מהירה – כלומר בכל פעם שגולש או גולשת ירצו להיכנס לאתר שלכם, הם יוכלו לעשות זאת ולא ייתקלו בהודעת שגיאה מעצבנת. גם הגולשים שכבר באתר שלכם יוכלו לעבור בזריזות מעמוד לעמוד, ושיעור התקלות יהיה אפסי.
בנוסף, שרתי אחסון מתקדמים מקצרים את זמני הטעינה של כל דף – דבר שגוגל מעריכה והגולשים קצרי הרוח (כלומר כולנו) אוהבים. עוד תרומה חשובה של שרת אמין היא לאבטחת האתר.
כדי לבחור נכון שרת חשוב לשים לב לנפח האחסון, לרוחב הפס, לסוג האחסון (אתרים קטנים יכולים “להסתפק” באחסון שיתופי, עבר אתרים גדולים נדרש פתרון מתקדם יותר כמו VPS, שרת ייעודי או CDN), המיקום הפיזי (לאתרים שפונים בעיקר לגולשים הישראלים כדאי להעדיף שרת שנמצא כאן בארץ), פרוטוקולי האבטחה, וכמובן תאימות לוורדפרס. בגלל שוורדפרס מבוססת כאמור על קוד פתוח, ניתן לשמור את האתר במרבית שירותי האחסון הקיימים (עוד סיבה שבזכותה כשהמטרה היא קידום אתרים וורדפרס מצטיינת). בחלק מהמקרים ההתקנה של האתר נוחה ומהירה במיוחד – כמה קליקים והאתר באוויר.
זה אולי נשמע אלמנטרי, אבל זה הכרחי: ודאו שהאתר שלכם לא מוסתר מגוגל. כדי שאתר יופיע במקום בולט בגוגל, הוא צריך קודם כל להופיע בגוגל. כדי שאתר יופיע בגוגל, הוא צריך להיות פתוח לסריקה שמבצע מנוע החיפוש באופן קבוע.
ההגדרה הרלוונטית נמצאת בקובץ שנקרא robots.txt ושמהווה חלק בלתי נפרד מכל אתר אינטרנט. באמצעות הקובץ הזה אתם מגדירים למעשה את אפשרויות הכניסה של הרובוטים של גוגל לאתר. ניתן להגיע לקובץ הזה באמצעות תוספי SEO שיש בוורדפרס, וגם דרך דפדפן.
בדרך השנייה, מקלידים בשורת הכתובת: https://_______/robots.txt כשבמקום הקו מופיע השם של האתר (כולל הסיומת, למשל com. וכו’). כדי לפתוח את האתר לסריקה, חשוב לוודא שבשורה User-Agent יש כוכבית, ושליד המילה disallow אין סימן “/”.
שימו לב: זהו מרכיב קריטי בכל קידום אתר וורדפרס, ואם לא הצלחתם לוודא שקובץ ה-robots.txt תקין מומלץ לפנות אל מומחה קידום אתרים.
הטיפ הזה רלוונטי לא רק לקידום אתרי וורדפרס, אלא לקידום אתרים בכל הפלטפורמות, אבל הוא פשוט הטיפ החשוב ביותר לקידום כל אתר באשר הוא ולכן אני מציין אותו גם במדריך זה – תוכן הוא ה-מ-ל-ך, תמיד היה המלך ותמיד יהיה המלך של תהליך קידום אורגני. ללא תוכן איכותי ומעמיק, שעונה לגולשים על מה שהם מחפשים, האתר שלכם פשוט לא יתקדם בגוגל לעולם. השקיעו בתוכן שלכם את כל מה שאתם יכולים, תהיו מקוריים, תוסיפו על התוכן הקיים באתרים אחרים ברחבי הרשת ופשוט תתנו לגולשים שלכם את התחושה שברגע שהם הגיעו לאתר שלכם הם מצאו בתוכן שלכם את התשובה לכל מה שהם חיפשו ושכבר אין צורך שהם יבקרו באתרים נוספים כדי למצוא מידע נוסף. ובקצרה, תנו לגולשים שלכם ערך מוסף בתוכן שמופיע באתר שלכם. כמובן שקידום אתר וורדפרס בעזרת תוכן גם מצריך את שילוב מילות המפתח הרלוונטיות שתרצו לקדם בכל עמוד באופן טבעי בתוכן, הן בפסקאות והן בכותרות השונות המופיעות בו, אבל חשוב לזכור שאתם כותבים לבני אדם בסופו של דבר ולא למנוע חיפוש.
אחד היתרונות המשמעותיים ביותר של וורדפרס הוא כאמור התוספים (Plugins). יש הרבה מאוד תוספים שתוכלו להשתמש בהם לטובת בניית האתר והתפעול השוטף שלו. בפרט, תמצאו תוספים שהמטרה שלהם היא לאפשר קידום אורגני לאתרי וורדפרס בשיא היעילות. 3 התוספים המומלצים ביותר למטרה הזו הם:
מרכיב חשוב נוסף של קידום אתר וורדפרס בגוגל הוא ההיררכיה. וורדפרס מאפשרת לממש את ההיררכיה הרצויה בקלות, באמצעות הגדרת עמודי “אב” ועמודי “בן”.
כשמתכננים את ההיררכיה של האתר כדאי להימנע מיצירת רמות היררכיה רבות מדי. הסיבה לכך היא שגוגל עלול לייחס חשיבות פחותה לעמודים שמרוחקים מאוד מעמוד הבית מבחינה היררכית. במקביל, רצוי שלכל רמה שמוגדרת כקטגוריית אב יהיו לפחות שתי רמות היררכיות מתחתיה (אחרת אין טעם סתם לפצל וליצור קטגוריות מאולצות). כמו כן, נדרש מכנה משותף בין רמות היררכיה שהן “אחיות” (כלומר יש להן את אותו “אב”).
גם בניית התפריטים ותת התפריטים נוחה מאוד בוורדפרס. בהתאם, תוכלו להבטיח ניווט נוח במיוחד, כחלק מחוויית משתמש מוצלחת באתר, וכמובן שחשוב מבחינת SEO שהעמודים המרכזיים באתר שלכם יופיעו בתפריט העליון וכן בתפריט התחתון של האתר – לניווט קל הגולשים ולתרומה לכך שגוגל יבין מהם העמודים החשובים באתר מבחינתכם.
כל קידום אתר וורדפרס חייב לכלול פעולות לקיצור זמן הטעינה של האתר למינימום. צעד אחד הוא כאמור שרת איכותי, ורצוי כזה שממוקם באותה מדינה כמו קהל היעד של האתר. צעד נוסף הוא שימוש בתוספי Cache. הכוונה היא לזיכרון מטמון ששומר גרסה סטטית של התוכן בכל דף באתר, ובדרך זו מזרז את עליית העמוד. תוסף וורדפרס מתאים במיוחד למטרה הזו הוא WP-Rocket.
כמו כן, רצוי להעלות תמונות לא כבדות מדי. ליתר דיוק, צריך למצוא איזון נכון בין האיכות של כל תמונה לבין גודל הקובץ – כדי שכל עמוד ימשוך תשומת לב ויהפוך את הגלישה למעניינת יותר מצד אחד, ומצד שני הטעינה לא תתעכב באופן משמעותי.
קידום אתרי וורדפרס כולל גם בניית קישורים פנימיים נכונים. התועלת של פעולה כזו כפולה: היא עוזרת לגוגל להבין אילו עמודים חשובים, ועוזרת לגולשים למצוא את המידע שהם באמת זקוקים לו בקלות. בנוסף, מעבר של גולשים מעמוד לעמוד מוסיף נקודות זכות לדירוג, ולכן זוהי גם דרך טובה לחזק דפים שזקוקים לחיזוק.
שימו לב: הקישורים חייבים להיות טבעיים ככל הניתן, גם עבור הגולשים וגם כי גוגל מעדיפה באופן מובהק לינקים שיש בהם היגיון ולא כאלה מאולצים.
בטיפ מספר 3 סיפרתי לכם שאחת הסיבות לכך שכדאי להיעזר בתוספי קידום אתרים בוורדפרס היא האפשרות להגדיר באמצעותם בקלות תגיות מטא. התגיות האלה משמעותיות מאוד וכל חברת קידום אתרים מקדישה להן תשומת לב רבה. לכן, אם אתם בוחרים ללמוד איך לקדם אתר וורדפרס בגוגל בעצמכם, גם אתם צריכים להבין לעומק את התפקיד שלהן ואת היישום.
התגיות הרלוונטיות לקידום הן Title ו-Description (וגם Alt Text שעליה נפרט בטיפ מספר 9). תגית ה-Title היא הכותרת של העמוד באתר כפי שתופיע בתוצאות החיפושים בגוגל. מומלץ לנסח כותרות שמכילות את מילת המפתח המרכזית שאתם מעוניינים לקדם בכל עמוד וכאלו שיש בהן הבטחה, כמובן כזו שמתממשת באתר. האורך הנכון הוא 60-66 תווים.
ה-Description הוא התיאור של כל עמוד. הוא מופיע מתחת לכותרת, גם כן בדפי תוצאות החיפוש. האורך הוא 130-160 תווים, כ-2-3 שורות. רצוי לכלול ב-Description את 2-3 מילות המפתח המרכזיות שאתם מקדמים בכל עמוד בנוסף להנעה לפעולה ויתרונות מרכזיים. התרומה של התגיות לקידום אתר וורדפרס היא מיקסום יחס ההמרה – כלומר כמה אנשים מתוך כל הגולשים שנתקלים בדף מסוים מהאתר בדף תוצאות החיפוש בגוגל, אכן ילחצו על הקישור. כותרת מושכת, שעונה על השאילתה שהגולש חיפש בגוגל, ביחד עם תיאור מסקרן ומניע לפעולה יגרמו ליותר אנשים ללחוץ על הקישור.
קידום אתרי וורדפרס (וגם אחרים) מחייב תשומת לב גם למבנה הטקסט בכל עמוד. הכוונה היא לחלוקת התוכן באמצעות כותרות לכל פסקה וכמובן כותרת בראש הטקסט. כדי שגוגל יבין איזו שורה היא כותרת, מסמנים לו את הכותרת הראשית ב-H1 ואת הכותרות של הפסקאות ב-H2. אם יש פסקה שמחולקת לתת פסקאות (כמו הפסקה הנוכחית, “אז איך מקדמים אתר וורדפרס בגוגל? 10 הטיפים הטובים ביותר שתמצאו”), אל תשכחו לסמן את תתי הכותרות ב-H3 (במקרה של העמוד שאתם נמצאים בו עכשיו, כל תת כותרת שמציגה טיפ ספציפי היא H3).
הסימון עוזר לגוגל להבין טוב יותר את המהות של העמוד, ולכן לדרג אותו בהתאם לאיכות התוכן. בנוסף, כותרות ברורות וחלוקה נוחה של הטקסט מקלה על הקריאה ועל הפקת התועלת מהעמוד, כך שמעבר לתרומה לקידום אתם מרוויחים גולשים מרוצים.
בטיפ מספר 7 הבטחתי לכם פירוט לגבי תגית Alt Text, וזה המקום הנכון לקיים את ההבטחה: התגית הזו “מספרת” לגוגל מה רואים בתמונה שהיא מוצמדת אליה – באמצעות כותרת, כיתוב, טקסט חלופי ותיאור. כשאתם עוזרים לגוגל להבין טוב יותר את התוכן של כל התמונות בכל הדפים, האלגוריתם יכול לשקלל גם את המידע הוויזואלי בחישובים שלו, ולכן זוהי פעולה חשובה במסגרת קידום אתרי וורדפרס. כל תגית Alt Text צריכה להיות מדויקת, ורצוי שגם תכלול מילות מפתח רלוונטיות לעמוד.
עריכת התגיות האלה בוורדפרס מתבצעת דרך “מדיה”. גם כשמוסיפים תמונה חדשה לאתר וורדפרס, המערכת מציעה לכם להוסיף את הכותרת, הכיתוב, הטקסט והתיאור, וכדאי כמובן לעשות זאת מיד.
המרכיב השני של אופטימיזציה לתמונות הוא צמצום המשקל שלהן למינימום ההכרחי. כאמור נדרש איזון מדויק בין איכות לבין גודל קובץ, ובוורדפרס תמצאו כמה וכמה תוספים שעוזרים לכם לכווץ תמונות בחוכמה. ביניהם: Smush, Imagify וגם ShortPixel. מאד מומלץ שלא להעלות מראש לאתר שלכם תמונות אשר משקלן עולה על 100 KB.
גוגל הוקמה על בסיס הרעיון שקישורים בין אתרים מעידים על האיכות שלהם. מאז עולם האינטרנט עבר תהפוכות רבות, כולל ניצול לרעה של הרעיון הזה, אבל גם היום לינקים אותנטיים הם נכס חיוני. לכן, לצורך קידום אתר וורדפרס, נדרשת התייחסות גם למרכיב הזה. זה אומר למשל שאתר בתחום עיצוב הפנים ידאג לקבל קישורים מאתרים בתחומים משיקים כמו אתרים של מטבחים, דלתות, אקססוריז לבית, רהיטים וכו’, בנוסף לאתרי חדשות מקומיים וגם ארציים שמוכרים יותר. לא הגיוני למשל שאתר בתחום עיצוב הפנים יקבל קישור מאתרים בתחומים של ספורט, מחשבים וכיו”ב. כמובן שמומלץ מאד שהאתרים המקשרים לאתר שלכם יהיו אתרים איכותיים, עם תנועה אורגנית רבה ושמקבלים בעצמם קישורים אליהם מאתרים רלוונטיים ואיכותיים. את הטקסט המקשר לאתר שלכם (שנקרא Anchor Text) בשפה המקצועית רצוי לגוון ולהשתמש בשם העסק שלכם בו, בכתובת URL נקייה של האתר שלכם, בביטויים שונים שאתם מקדמים באתר באופן מדויק ובביטויי זנב ארוך של הביטויים שאתם מקדמים, בנוסף גם לביטויים כלליים כמו “לחצו כאן”, “למידע נוסף” וכו’. כיצד לעשות זאת נכון? כאן אני כבר מציע לכם להתייעץ עם איש מקצוע, שיידע להסביר לכם גם לאיזה עמודים באתר שלכם כדאי לקשר יותר ולאילו פחות, כאשר מן הסתם הכי הגיוני שדף הבית של האתר יקבל את מירב הקישורים.
אלמנטור הוא תוסף וורדפרס מועיל במיוחד. באמצעות התוסף הזה, שפותח בישראל, אפשר לערוך בקלות ובמהירות את כל סוגי התכנים בכל עמוד באתר, כולל טבלאות, קרוסלת תמונות, סליידרים, טפסים ועוד ועוד. בהתאם, השימוש באלמנטור רלוונטי לכל סוגי האתרים. בפרט, מומלץ להיעזר בו לטובת בניית אתר תדמית לעסק וכן לצורך קידום בגוגל לעסקים קטנים.
אתר אלמנטור הוא למעשה אתר וורדפרס שנבנה ומתוחזק בעזרת התוסף. לכן, קידום אתר אלמנטור דומה לכל קידום אתר וורדפרס, אבל בגלל ריבוי האלמנטים חשוב במיוחד להקפיד על תגיות Alt, על מבנה כותרות נכון ועל עוד כלל פשוט: Less is More, גם מבחינת הגולשים וגם כדי להימנע מזמן טעינה ארוך מדי. זהו בהחלט תוסף מצוין, שנוח מאד למשתמש להתמצא בו בקלות ולבנות בעזרתו עמודים שלמים מאפס ללא כל ידע בתיכנות.
כאמור, קידום אתר וורדפרס זו משימה למקצוענים. אמנם כל אחד יכול להשתמש בטיפים שמפורטים במדריך, ולשפר את הדירוג של האתר שלו בגוגל – אבל נדרשת לכך השקעת זמן רבה, כך שמשתלם יותר למצוא מומחה.
הטיפ הרלוונטי בהקשר הזה הוא להעדיף פרילנסר קידום אתרים על-פני חברה עבור קידום אתר וורדפרס. פרילנסר מחויב יותר לכל בעל או בעלת עסק שזקוקים לעזרה, מקדם בעצמו את האתר שלכם (בחברה בדרך כלל המשימה תוטל על ג’וניור), ועוד כדאי לקחת בחשבון שלחברה יש הוצאות רבות שמגולגלות אל הלקוחות.
אני (אורי שחם, נעים מאוד) מקדם אתרים מכל הסוגים, כולל כמובן אתרי וורדפרס, כבר יותר מ-10 שנים. קידמתי בהצלחה אתרים במגוון רחב של תחומי פעילות, ורשימת הלקוחות המרוצים מהמקצועיות ומהשירות שלי הולכת ומתארכת.
לצד קידום אתרי וורדפרס תוכלו לקבל ממני עזרה בכל תחומי השיווק הדיגיטלי: פרסום ממומן בגוגל, קידום ברשתות חברתיות, כתיבת תוכן ועוד. השירות ניתן בשקיפות מלאה, ובנוסף יש לי כלל ברזל: בלי חוזים כובלים משום סוג. הלקוחות שלי נשארים איתי לא כי הם חייבים, אלא כי הם רוצים, ומרוצים.
כן. כל עדכון סוגר פרצות אבטחה, משפר ביצועים, מונע תקלות, מוסיף אפשרויות ובאופן כללי מייעל עוד יותר את התהליך של קידום אתרי וורדפרס. כן חשוב לבצע גיבוי לאתר דרך השרת לפני עדכון תוספים, שכן דברים עשויים להשתבש באתר כתוצאה מכך ונרצה שתהיה לנו תמיד האפשרות לשחזר אחורה בקלות.
תוכן. כשמיישמים את כל הטיפים במדריך, קידום אתר וורדפרס בגוגל זוכה להצלחה מרבית, אבל הם לא תחליף לדבר הכי חשוב: תוכן עדכני, אמין, מקצועי וכזה שמספק לגולשים ערך מוסף אמיתי.
visibility_offהשבת את ההבזקים
titleסמן כותרות
settingsצבע רקע
zoom_outזום (הקטנה)
zoom_inזום (הגדלה)
remove_circle_outlineהקטנת גופן
add_circle_outlineהגדלת גופן
spellcheckגופן קריא
brightness_highניגודיות בהירה
brightness_lowניגודיות כהה
format_underlinedהוסף קו תחתון לקישורים
font_downloadסמן קישורים