גולש שבחן את המוצרים או השירותים שאתם מציעים, אך מסיבה כלשהי לא השלים עסקה באתר שלכם הוא פוטנציאל גבוה מאוד. במקרים רבים, כל מה שצריך הוא עוד אינטראקציה אחת איתו, והוא יעבור את הסף מ-“מתעניין” ל”-לקוח משלם”. זוהי בעצם המהות של רימרקטינג (Remarketing) – ליצור, באופן מדויק ויעיל, את אותה אינטראקציה נוספת. המדריך כאן בעמוד יעזור לכם להבין עוד יותר לעומק למה הקונספט הזה יכול להוביל למכירות משמעותיות, ואיך נכון ליישם אותו.
מה זה רימרקטינג?
גם מי שלא עוסק בשיווק דיגיטלי יודע בעצם מה זה רימרקטינג. הסיבה לכך פשוטה: המון עסקים כוללים את האופציה הזו באסטרטגיית השיווק שלהם. לכן, כמעט בטוח שגם אתם נחשפתם לקמפיין כזה. למשל, נכנסתם לאתר של מוצרי חשמל כדי להתרשם ממפרט של מקרר מסוים, לא קניתם אותו, ואחר כך הוא הוצג בפניכם שוב ושוב – בפייסבוק, בבאנרים באתרים שונים ברשת, באינסטגרם, ביוטיוב ובמקומות נוספים.
בהתאם, התשובה הפורמלית לשאלה מה זה Remarketing היא שיווק מחדש, או שיווק נוסף. התשובה המעשית היא שזהו כלי אפקטיבי להפליא עבור הרבה מאוד עסקים בתחומים שונים, והסיבה לכך היא האופי של הלקוחות.
מדוע קמפיין רימרקטינג יכול להניב תוצאות מעולות?
לפי מחקרים שונים, הסיכוי שאדם יקנה מכם מוצר או שירות כבר בפעם הראשונה שהוא נכנס לאתר שלכם נמוך. אפילו נמוך מאוד. יש הבדלים בין ענפי פעילות שונים, אבל בכל מקרה מדובר על סדר גודל של 5% בלבד. שאר ה-95% הם קהל יעד רחב מאוד, וכאמור – כזה שיש לו פוטנציאל עצום.
מן הסתם, חלקם לא השלימו עסקה כי ההצעה לא הייתה אטרקטיבית מספיק עבורם, אבל יש גם כאלה שעדיין מתלבטים, או שדעתם הוסחה (תופעה שכיחה בעידן של אינספור גירויים מכל הסוגים בכל רגע ורגע), או שהיה מכשול רגעי אחר. אינטראקציה נוספת, שהיא בעצם גם שכנוע נוסף, יכולה לעזור לאותו אדם להתקדם במשפך השיווקי – ולקדם את העסק שלכם.

היתרונות והחסרונות של ה-Remarketing
- הגעה לקהל יעד ממוקד – שמוגדר כקהל “חם” (בזכות ההיכרות עם העסק שלכם).
- ROI גבוה – מפני שפונים למתעניינים שכבר עברו חלק מהדרך אל היעד ובהתאם שיעור ההמרה גבוה.
- מיתוג – כשאתם חוזרים להופיע על המסך של אותם מתעניינים, למשל דרך פרסום בגוגל, אתם נשארים בתודעה שלהם וממתגים את העסק שלכם כפתרון הנכון עבורם.
- פילוח מדויק – לפי האינטראקציות שכבר התקיימו עם האנשים השונים והשלב אליו הגיעו במשפך השיווקי.
- מגוון אפשרויות פרסום – אפשר לבצע רימרקטינג בגוגל אדס, בפייסבוק, ביוטיוב, באימיילים, ב-X ועוד.
החיסרון העיקרי הוא הצורך לבצע קמפיין פרסום ממומן, אם כי כאמור ה-ROI גבוה. עוד חיסרון, ובעצם אתגר, הוא המיומנות הגבוהה שנדרשת לצורך מיצוי היתרונות של הקונספט – אבל עם מומחה מנוסה גם אתם תוכלו להגיע בדרך הנכונה ביותר למתעניינים ולגרום להם לבצע את הפעולה הרצויה מבחינתכם.
איך עושים רימרקטינג?
הבסיס של רימרקטינג הוא לזהות את אותם מתעניינים שעוד לא הבשילו לכדי לקוחות. את הפעולה הזו מבצעים באמצעות “פיקסלים”. הפיקסלים האלה הם קודים ייעודיים שמוטמעים בדפים השונים באתר, וגם בדפי הנחיתה אם יש כאלה, ובעזרתם אפשר לדעת בדיוק מה עשה כל מבקר באתר. למשל, האם הוא רק בחן מוצר מסוים או אפילו כבר הוסיף אותו לסל הקניות אבל לא הגיע לקופה. הפיקסלים מתורגמים לעוגיות במחשב או בסמארטפון של אותו אדם שהתעניין בעסק שלכם, והעוגיות גורמות להופעת מודעות – בטיקטוק, או Google Remarketing, או באינסטגרם וכו’. הפיקסלים גם יכולים לשמש ליצירת רשימות קהלים ספציפיות עם פילוחים מדויקים כדי לפנות אל קהל היעד הזה עם הצעות מותאמות אישית (ולפעמים גם עם קופוני הנחה) ולכן אטרקטיביות.
המפתחות עבור קמפיין רימרקטינג אפקטיבי באמת
אחרי שמבינים איך עושים רימרקטינג בהיבט הטכני, השלב הבא הוא לקבל החלטות מדויקות מבחינת אסטרטגיית השיווק. בחירה משמעותית אחת בכל קמפיין Remarketing היא תדירות הצגת המודעות הנוספות: אם יעבור פרק זמן ארוך מדי מרגע הביקור של האדם באתר ועד שייחשף שוב להצעה מכם, הוא עלול “להתקרר” ובעצם המהות של קמפיין רימרקטינג לא תבוא לידי ביטוי. תדירות גבוהה מדי עלולה לגרום לאנטי (וגם לקליקים מיותרים על המודעות שלכם שיעלו לכם לא מעט כסף ולא יניבו מכירות), ולכן המינון חייב להיות מדויק מאוד.
החלטה נוספת היא איפה לפנות לכל קהל יעד ספציפי: האופציות העיקריות הן רימרקטינג בגוגל אדס, כך שתופיע מודעה רלוונטית כשהאדם יחפש בגוגל ביטוי רלוונטי, פרסום בטיקטוק, בפייסבוק, ב-X או באינסטגרם וגם שיווק במייל יכול להתאים בנסיבות מסוימות. הבחירה היא בהתאם למאפייני קהל היעד.
עוד דגש חשוב של קמפיין Remarketing אפקטיבי הוא כמובן הפנייה המחודשת או הנוספת. היא חייבת להיות חדה, ממוקדת ותואמת את הדרך שהאדם כבר עבר. למשל, למי שכבר הניח מוצר בסל קניות כדאי להגיש הצעה שתלחץ על בלוטת ה-FOMO ותדגיש את הפספוס שעלול להיגרם אם לא ישלים את העסקה או לחלופין לרדוף אחריו עם מסר שכולל קוד קופון של הנחה קטנה של 5-10%.
באופן טבעי, יש גם צורך לקבוע מסגרת תקציב עבור Google Remarketing או כל פעולה אחרת במסגרת הקמפיין. כדי שיתקבלו כל ההחלטות הנכונות, מומלץ להפקיד את המשימה של הרימרקטינג בידיים מקצועיות ומיומנות מאוד – אצל מומחה קידום אתרים, שיודע לשלב באסטרטגיית השיווק שלו גם פרסום ממומן שכולל קמפיין רימרקטינג חכם.